Hoofd menu

Optimize; ”Scoor je een zeven? Helpen wij je naar een negen!“

optimize

Optimize heeft een  vuistregel en die is besparing van 1 miljoen euro per 200 werknemers.

Gewoon door logisch na te denken,slimme adviezen te geven en samen uit te voeren. En wie wil dat niet? Het werkt, wereldwijd.

Marcel Bos en Peter de Roo mogen dan academisch geschoold zijn, regelmatig staan ze in hun kloffie op de vloer om te kijken hoe mensen zich gedragen en ‘hun ding doen’. Bos en de Roo hebben beiden een internationale carrière achter de rug, vooraanstaande universiteiten bezocht en de aardbol een keertje of twintig rondgevlogen. Business ervaring genoeg dus. De een is een expert in analyses en de ander is onder meer goed in het leggen van contacten. En juist de combi van deze twee companen maakt hun bedrijf Optimize Efficiency slagvaardig en succesvol.

Met maximaal 35 vaste adviseurs blijft het bureau overzichtelijk en kan het snel schakelen. Maar eerlijk is eerlijk,het was Marcel Bos die zijn adviesbureau zeventien jaar geleden opzette. Peter de Roo sloot zich twee jaar geleden aan.

Lucratief
Optimize Efficieny fungeert zogezegd als spiegel voor het midden- en grootbedrijf, zeg vanaf 150 medewerkers. De belofte is: we gaan samen aan de slag om te kijken waar de verbeterpunten zitten, we zorgen dat iedereen zich daar in kan vinden en spreken uiteindelijk af dat de organisatie met die nieuwe afspraken verder gaan. Wij voeren dan samen met de medewerkers van het bedrijf de verbeteringen door en zorgen er voor dat het ook verankerd wordt. Heel simpel gezegd maar oh zo efficiënt, of zo u wilt; lucratief. Want de bedoeling is natuurlijk wel dat het flink geld oplevert. En dat doet het. Hoe? Marcel Bos: “Ons plan van aanpak levert enorme besparingen op zodat er meer verdiend wordt. We maken binnen twee weken een analyse van de processen; wie doet wat en waarom. In dat advies geven we aan waar verbetermogelijkheden zijn en waar de omzet verhoogd kan worden. De directie beslist
aan de hand van dat eerste advies of we een aantal maanden met elkaar in zee gaan.

Optimize“ Optimize denkt out of the box. We laten zien waar je geld kunt verdienen door je bedrijf beter op orde te hebben”

 

Aandachtsgebieden
Dit kan zijn in alle segmenten van de industrie zoals fabrieken, gemeenten, ziekenhuizen,banken, verzekeraars en ook investeringsmaatschappijen.Overal waar mensen werken, en het gevaar loert dat zaken meer geld kosten dan dat het oplevert, daar breken we in. En we gaan niet eerder weg dan dat we samen ons doel hebben bereikt: Wil je drie miljoen extra overhouden, dan kost dat ongeveer één miljoen. Dat is een beetje de stelregel.” Peter: “Onze klanten zitten in Nederland en hier in België, met name omgeving Antwerpen. Er zijn bijvoorbeeld bedrijven in de haven die klant van ons zijn. Ook de modernste BMW-dealer van Europa, die gevestigd is in Antwerpen, is klant. Overal zie je dat bijvoorbeeld de communicatie- en informatiestroom verbeterd kan worden, maar er zijn meer aandachtsgebieden. In de analyse kijken wij naar: de efficiëntie van de werkprocessen, relatie tussen werkvolume
en inzet medewerkers, beschikbaarheid van operationele indicatoren, stijl van leidinggeven en daadkracht c.q. cultuur van de organisatie. Je wilt niet weten hoe inefficiënt er gewerkt wordt op afdelingen waar nauwelijks controle is op werkprocessen. Een project duurt ongeveer 28 tot 32 weken. Tijdens het project geven wij ook workshops ter ondersteuning van de leidinggevenden en medewerkers. Uiteindelijk resultaat is een efficiënt opererend bedrijf met kortere doorlooptijden en betere klantgerichtheid én medewerkerstevredenheid.

En iedere keer weer door de efficiëntie sprong een structurele besparing van 1 miljoen euro per 200 medewerkers.”

In gesprek?
Bel Marcel Bos (06) 514 491 75 of
Peter de Roo (06) 532 196 28

optimize-efficiency.nl