Hoofd menu

Herdenkingsbijeenkomst mh17 voor de slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne

Herdenkingsbijeenkomst mh17 werd in Hilversum in de Sint-Vituskerk gehouden

voor de slachtoffers van de vliegramp in Oost-Oekraïne gehouden. Voorafgaand liepen meer dan duizend mensen mee met een stille tocht. Pastoor Jules Dresmé, die de herdenking leidde, prees de “golf van betrokkenheid” met de nabestaanden na de ramp. “We rouwen en gedenken, massaal en samen, respectvol en intens.”herdenkingsbijeenkomst mh17Verder had ik geen woorden dacht ik , en toch wel : Bij de aankomst van de St. Vitus kerk werd er Amazing Grace gezongen, een mooi nummer, mooie vrouwen zongen het met  gepaste emotie.  Maar bij deze gelegenheid kwam er   een afschuwelijk gevoel bij als je aan de reden “waarom” denkt.

Het motregende zachtjes , het was ondanks de vele mensen bij elkaar een akelige stilte tijden de herdenkingsbijeenkomst mh17, de meeste mensen fluisterde eerbiedig en met respect voor het verdriet dat op de vele gezichten te lezen viel.

Naast mij zei een vrouw vrij luid : Wat een pokkeweer erbij, daar werd ik nog stiller en killer van , een handdoek, warmte en een kop chocolade en wij kunnen weer verder met ons leven. De slachtoffers niet meer en voor de nabestaanden  is er een leven vóór en een leven ná de crash van 17 juli jl. Wat is het toch jammer dat zo’n opmerking het zo anders maakt , dat mensen niet nadenken wat een impact zoiets heeft op medemensen. Ik weet zeker als de slachtoffers hadden kunnen kiezen voor elke dag regen dat zei dat zeker gekozen zouden hebben en de nabestaanden ook , hun leven is ook dramatisch veranderd en zal nooit meer hetzelfde zijn, weer of geen weer.

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>