Hoofd menu

Art Laren voor eigentijdse ‘Kunst op de Brink’

Art Laren vindt in 2015 voor de 20ste keer plaats

op de schilderachtige Brink in het idyllische centrum van de Gooise kunstenaarsplaats Laren. De kunstbeurs Art Laren wordt gehouden van vrijdag 12 tot en met zondag 14 juni 2015.

Het aantal bezoekers schommelt rond de 12.000. Art Laren is daarom een ideale plek voor het kopen van moderne kunst.

De paviljoens van de geselecteerde galerieën staan tussen de bomen van de Brink. De oeroude eiken en andere bomen vormen een prachtig tafereel naast de moderne kunstwerken. Een aantal galerieën zullen vooral beelden tonen.

De bezoeker kan het werk van ruim 100 moderne eigentijdse kunstenaars bekijken, waaronder schilderijen, beelden, glas, keramiek en sieraden.

In de beeldentuin krijgt hedendaagse beeldhouwkunst extra aandacht. Onder het genot van een drankje op het terras aan de vijver en wat easy listening muziek zult u een gezellige tijd hebben.

Art Laren is een initiatief van Kiwanis Club Laren en wordt georganiseerd door de Stichting Art Laren. De uitvoering is in handen van de 25 leden van de Kiwanis Club Laren. De netto opbrengst is ook dit jaar weer bestemd voor diverse goede doelen ten behoeve van het welzijn van kinderen.

Laren is een bijzonder dorp met een uitgebreid winkelaanbod, kunst en cultuur, Singer Laren, de Brink en heerlijke restaurants. Het dorp biedt veel voor bezoekers. Laren staat bekend om zijn statige basiliek, de bijzondere winkels, schilderachtige historie en mooie natuur.

Het meest kenmerkend is misschien wel de groene Brink: het centrum van het dorp, met de Coeswaerde, de vijver waar op de terugweg van heide of enggronden de schapen en koeien konden drinken.

Vanuit de Brink waaieren straten uit in de richting van de heide en engen. Dat maakt de structuur van het dorp uniek. Rondom de Brink vindt u gezellige terrasjes, restaurants en het winkelgebied van Laren. En de gezellige poffertjeskraam bij de hoofdingang van Art Laren.

 

Het is deze Brink met zijn bijzondere sfeer waarop ‘Art Laren | Kunst op De Brink 2015’ plaats vindt.


Beurstijden: van vrijdag 12 juni t/m zondag 14 juni
van 11.00 – 18.00 uur
Het is KOOPZONDAG tijdens het Art Laren weekeinde


Op deze unieke buitenbeurs voor moderne kunst treft u gerenommeerde galeries uit Nederland en daarbuiten aan. Zij bieden de bezoekers een grote variëteit aan hedendaagse kunst voor iedere ‘beurs’.

SPONSORKAART

Door tijdens Art Laren een sponsorkaart voor € 10 te kopen steunt u ons goede doel en ontvangt u kortingen op kunstaankopen bij een aantal galeries en bij winkels in Laren.

Kiwanis Art Laren 2015 biedt een divers aanbod aan moderne kunst met in totaal 30 deelnemers:
24 galeries, met een grote verscheidenheid aan internationale kunstenaars,
2 galeries van sieraadvormgevers,
2 galeries met glaskunstenaars,
1 museum: het Larense Singer Museum,
1 gerenommeerd wijnhuis.

Laren, centraal in Nederland gelegen, is makkelijk bereikbaar per auto en openbaar vervoer. Zie de route.

Tijdens ‘Kiwanis Art Laren | Kunst op De Brink 2015’ zijn de winkels het hele weekend geopend. Daarnaast staat heel Laren in het teken van de kunstbeurs: winkeliers, horeca, organisaties en bewoners.

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>