Hoofd menu
Nieuws

Het 9de Dorpsdiner in Laren was een groot succes!

dorp

Afgelopen zondag 25 mei kleurde Laren weer wit. Het 9de Dorpsdiner had haar aanvang genomen en 650 gasten waren in wit gekleed aanwezig om dit prachtige initiatief van de Rotary Laren-Blaricum bij te wonen.

De opbrengst van deze editie komt ten goede aan het doel om enkele waterzuiveringsstations in Cambodja te bouwen. Elk station wordt bemand door een ondernemer, die water gaat verkopen aan de lokale bevolking. Lokaal ondernemerschap is goed voor de werkgelegenheid en goed voor de lokale economie.

Rotaryclub wil iets betekenen voor de samenleving en dat doen ze dan ook.

Rotaryclub Laren-Blaricum is opgericht in 1961. Er zijn circa 50 leden, 40 mannen en 10 vrouwen uit Laren, Blaricum, Baarn, Eemnes of Huizen. Zij komen elke maandagavond bijeen in Ateliercafé-Eetgelegenheid Mauve.

Rotary is een wereldwijde organisatie, opgericht in 1905 in Chicago. De eerste Nederlandse afdeling (Amsterdam) stamt uit 1923. Er zijn circa 1,2 miljoen leden in 170 landen en 20.000 in Nederland. Rotarians willen primair dienstbaar zijn aan de samenleving. Dit gebeurt o.a. door kennis uit te wisselen en fondsen te werven voor goede doelen. Elk lid heeft een eigen beroepsachtergrond, waardoor een gemengd gezelschap ontstaat.

Onze Rotaryclub heeft in het verleden een pruikenprojekt gesponsord voor zieke kinderen, heeft de aanschaf van 2 rolleybussen mogelijk gemaakt, werkte aan een bouwproject in Roemenië, en in 2010 in Ghana, heeft revalidatiecentrum De Trappenberg gesteund, is betrokken bij Laren-Jazz, ondersteunt ’t Werckpaert te Blaricum en organiseert deze zomer voor de zevende keer het Dorpsdiner op de Brink in Laren.

De Brink zal opnieuw een mediterrane aanblik bieden.

Dorpsbewoners zitten aan lange tafels onder zuidelijk witte tenten. Langs met bloemen versierde tafels lopen violisten en accordeonisten, er klinken chansons, tango- en zigeunermuziek. Bezoekers wordt gevraagd zich in witte of lichte kleding te steken. Bij de dames strekt een hoed tot aanbeveling! Het diner, dat bestaat uit vier gangen, wordt verzorgd door de horeca-afdeling van College de Brink, in samenwerking met de restaurateurs Atelier Eetcafe Mauve, Loetje Laren, de Gooische Catering en patisserie de Ridder. Brood komt van bakkerij Tetteroo, Zuyderhoudt verzorgt heerlijke hapjes bij de borrel en De Heeren van Loosdrecht introduceren een nieuwe bitterbal in het topsegment. Bovendien is er een bijzonder openingsoptreden, waarover binnenkort meer… De prijs van het menu bedraagt € 29,50 exclusief drankjes. De kosten van de avond zelf worden door onze sponsoren bijeengebracht.

Ontvangst is vanaf 16.30 uur; de avond eindigt rond 23.00 uur.

Bron: dorpsdiner.nl