Hoofd menu

Gebruikers met illegale versie van Windows krijgen gratis update naar legale Windows

Gebruikers met illegale versie van Windows , kunnen dit jaar gratis een update uitvoeren naar een legale versie van Windows 10. Bovendien gaat Microsoft een speciale versie maken voor een Android-toestel met Windows 10 als besturingssysteem.

Het was al langer duidelijk dat alle gebruikers van Windows 7 en 8;1 het eerste jaar gratis kunnen updaten, maar nu heeft Microsoft verduidelijkt in een statement tegenover persbureau Reuters dat de gratis update ook geldt voor gebruikers van een illegale kopie van het besturingssysteem. Daarbij verwijst het naar China, waar driekwart van de gebruikers een niet-legale versie gebruikt.

De bedoeling is op nieuw ‘een band op te bouwen’ met de honderden miljoenen Gebruikers met illegale versie van Windows, maar het is nog niet helemaal duidelijk wat Microsoft daarmee bedoelt.

Gebruikers met illegale versie van WindowsMicrosoft wil bovendien Android-gebruikers overhalen om over te stappen op Windows 10. Daarom gaat het een custom rom maken voor een Android-telefoon, de Xiaomi Mi 4. Het lijkt erop dat het gaat om een constructie, waarbij gebruikers hun Android-uitgave kunnen vervangen met Windows 10 door te flashen. In het verleden is het omgekeerde al eens gebeurd. Veel gebruikers van een HTC HD2 met Windows Mobile 6.5 uit 2009 vervingen later het Microsoft-besturingssysteem door een door hobbyisten in elkaar gezette firmware met Android.

Windows 10 komt deze zomer uit, zegt Microsoft. Het is onduidelijk wanneer dat precies zal zijn. Windows 10 verschijnt onder meer voor desktops, laptops, tablets en smartphones. Windows 10 komt gelijk beschikbaar in 190 landen en 111 talen, waardoor het voor de hand ligt dat er gelijk een Nederlandstalige versie is voor Nederland en België.