Hoofd menu

Canto Ostinato in Utopia

Canto Ostinato in Utopia Op 6 september

Op 6 september is er een bijzondere uitvoering van het muziekstuk Canto Ostinato in Utopia. De Canto Ostinato is geschreven tussen 1973 en 1976 door de Nederlandse componist Simeon ten Holt (1923-2012) en zal worden opgevoerd met twee piano’s door sterpianisten Sandra en Jeroen van Veen.

De uitvoering zal in de vorm van een ligconcert zijn. In plaats van zitplaatsen verkopen wij dus ligplaatsen. De tonen van de Canto Ostinato lenen zich er uitstekend voor, om juist op deze manier beluisterd te worden. Al liggend overspoelt de muziek u, en kunt u optimaal van de compositie genieten. Vergeet dus niet een kussen/deken of matje mee te brengen!

Voor wie onbekend is met het stuk: De Canto Ostinato is een repetitief modern stuk en opgebouwd uit verschillende melodiën. Iedere uitvoering is anders. De copositie bereikt een breed publiek. In 1996 is een cd van Canto Ostinato gemaakt, er werden meer dan 15.000 exemplaren verkocht: dat is een unicum voor een Nederlandse componist van ‘serieuze muziek’.

Als oorzaak daarvan kan het feit worden aangemerkt dat deze eigentijdse muziek overwegend tonale harmoniën gebruikt en daardoor gemakkelijk in het gehoor ligt. Bovendien kan de voortdurende herhaling van kleine motiefjes een hypnotiserende werking op de luisteraar uitoefenen.

Bestel kaarten via de webwinkel of mail voor meer info naar inwoners@talpa.tv o.v.v. Canto Ostinato.

LET OP! U moet in het bezit zijn van een Utopia-paspoort om Utopia te kunnen betreden. Aan de poort van Utopia kunt u een dag-paspoort kopen, of u kunt het aanmaken via deze link: http://www.utopiatv.nl/home/passport-register.

Utopia ligt aan de Amersfoortsestraatweg 115, Laren.

LET OP! Dit concert vindt plaats na de maandelijkse Utopia Markt! Na afloop van de markt wordt het plein omgebouwd tot een heuse concertzaal. Wilt u zowel het concert als de markt bezoeken? Kijk dan HIER voor de Combi-ticket Markt & Canto Ostinato