Hoofd menu
Auto

AutoRai 2015 is een bezoek zeker waard!

Na een afwezigheid van vier jaar zijn de grote autofabrikanten weer naar Amsterdam gekomen om hun nieuwste bolides aan het Nederlandse publiek te tonen. Dit weekend is het laatste weekend dat er genoten kan worden van alle pracht en praal, maar is het de moeite waard om een bezoekje te brengen?

Waar de organisatie de 2013 editie aan zich voorbij liet gaan vanwege te weinig animo vanuit de autobranche is het dit jaar wel weer gelukt om een groot aantal merken bij elkaar te krijgen. Wel is er dit jaar gekozen voor een zuinige uitstraling te geven aan de grootste autobeurs van Nederland. Dat verzoek is dan ook zorgvuldig doorgevoerd. De stands zijn ruim opgezet zonder al te veel poespas. De verschillende merken worden door grote doeken gescheiden gehouden waardoor er een uniforme en verzorgde uitstraling wordt gegeven door de verschillende hallen heen.

Dit betekend echter niet dat er helemaal geen spektakel te zien is, alle grote merken hebben hun primeurs meegenomen naar Amsterdam. Van de nieuwe Citroen DS en de Skoda Superb tot de allernieuwste McLaren zijn te bewonderen.

Waar alle grote merken die op AutoRAI te bewonderen zijn is FIAT echter de grote afwezige. De importeur besloot de huidige editie van de beurs aan zich voorbij te laten gaan wat betekend dat er dus ook geen JEEP, Lancia en Alfa Romeo’s te zien zullen zijn.

Wel kunnen liefhebbers van klassiekers hun hart ophalen op een apart ingerichte hal met klassiekers uit verschillende decennia autohistorie. Onder andere in deze selectie vonden we verschillende Ferrari’s, de Mercedes 300S Gullwing en een collectie van Porsche die aan rijkspolitie geleverd zijn uit de jaren ’80.

Voor wie na al het zien van al deze wagens zelf een onbeheersbare drang heeft gekregen om zelf achter het stuur te kruipen kan op het buitenterrein zijn hart ophalen. Zo kunnen er proefritten gemaakt worden in verschillende hybride wagens van onder andere Mercedes, Hyundai, Ford en Nissan. Daarnaast kan er ook in teamverband een rondje worden gereden in twee op elkaar gelaste auto’s en leren hoe je 180 graden moet inparkeren. Ook is er een aparte baan aangelegd waar je kunt leren slippen met zowel zomer als winterbanden.

We zouden hier nog de hele website kunnen vol schrijven over de AutoRAI, maar het mooiste blijft nog altijd om zelf een kijkje te gaan nemen en de wagens met eigen ogen te bekijken. Voor wie nog niet langs is geweest, de AutoRAI is tot en met zondag 26 april 2015 nog geopend en zeker de moeite waard om te bezoeken.