Hoofd menu
Nieuws

Afsluiting Hilversumseweg (N525) tussen Hilversum – Laren

Vanaf december 2014 zijn de wegenbouwers al bezig op de Hilversumseweg in de omgeving van LaPlace en de aansluitingen met de A1.

Doel is om een betere doorstroming in de toekomst te maken voor al het wegverkeer. De volgende fase is aangebroken en dat betekend tot en met september 2015 meer verkeershinder. Woensdagochtend 6 mei 2015 om 05:00uur gaat namelijk de N525, zoals de Hilversumseweg ook bekend is, tijdelijk ingericht worden als eenrichtingsweg. Dat houdt in dat verkeer vanuit Hilversum niet meer de A1 op kan of naar Laren kan rijden.

N525 hilversum

Verkeer zal dus moeten omrijden. Verkeer dat vanuit Hilversum naar Amsterdam moet wordt geadviseerd om via de N524 (richting Bussum, langs het Mediapark) en de N236 naar Weesp/Diemen te rijden en dan daar de A1 of A9 op te gaan. Verkeer vanuit Hilversum dat in de richting Amersfoort of Laren moet wordt geadviseerd om de zuidelijke uitvalsweg te nemen. Dat is de A27 richting Utrecht en dan uiteraard de afrit richting Laren/Amersfoort te nemen. Vervolgens kan bij Eemnes de A1 weer gevolgd worden.

Omleiding routes N525Bewoners van de wijk ten noorden van de Hilversumseweg (o.a. Herdersweg, Diepenbrocklaan, van Beeverlaan en Derkinderenlaan) kunnen alleen nog maar richting Hilversum rijden en daar bovenstaande omleidingsroute volgen. Men kan wel terug naar huis via Laren of via de A1. De bewoners die zuidelijk van de N525 wonen (o.a. Vredelaan, Langsakker en De Kuil) kunnen via de ventweg op de Hilversumseweg Hilversum bereiken.

Afsluiting N525 is vervelend, zeker voor de bewoners en het forensen verkeer. Maar als bovenstaande werkzaamheden zijn uitgevoerd dan heeft de Hilversumseweg een extra rijstrook gekregen en zijn de aansluitingen met de A1 vernieuwd. Dit alles met als eindresultaat een betere doorstroming en bereikbaarheid van het Gooi in de toekomst.

Meer informatie kunt u vinden bij de website van Provincie Noord-Holland of download het informatieblad hier (PDF).