Hoofd menu
Help

CosmoQueen

Cosmo QueenCosmoQueen helpt kansarme vrouwen op weg naar economische en sociale zelfstandigheid. In niet-westerse landen. Met de verkoop van exclusieve fair trade fashion in Jordanië en Cambodja en met fondsenwerving.
Zo maakt Jamila in een atelier in Jordanië, samen met haar collega’s, onze bekende shawls en plaids. Naar een ontwerp van designer en CosmoQueen oprichtster Astrid Ras. Daarmee kan Jamila, als alleenstaande moeder in een land met een extreem hoge werkeloosheid, zélf het schoolgeld van haar kinderen betalen én haar moeder onderhouden. En daar zijn we trots op.

Maar CosmoQueen gaat verder. We helpen de ateliers ook bij de productie voor lokale markten. Met nieuwe borduurmachines, weefgetouwen en computers. Dat vermindert de afhankelijkheid van de CosmoQueen collectieverkoop en daarmee bouwen we ook op langere termijn mee aan een écht zelfstandige toekomst voor vrouwen als Jamila en haar collega’s.

Daarnaast zijn we recent gestart met de ondersteuning van opleidingstrajecten in Indonesië en Guinee, West Afrika. Dit met als doel vrouwen een vak te leren, waarmee ze in de textielsector aan de slag kunnen.

We geven geen geld, maar werk!

VERKOOP

Met de verkoop van fair trade fashion draagt CosmoQueen bij aan women empowerment in Jordanië en Cambodja. Hoe meer we verkopen, hoe meer vrouwen we helpen!

Omdat we onze producten graag tot hun recht laten komen en u ook het verhaal willen vertellen van de vrouwen die ze hebben gemaakt, verkopen we veel van onze producten via private sales en verkoopevents waarbij we u ook rustig en uitgebreid over onze producten kunnen informeren. Daarnaast hebben we een beperkt aantal vaste verkooppunten.

CosmoQueenDONATIES

Als ons werk u aanspreekt kunt u CosmoQueen ook steunen zonder onze artikelen te kopen. Wij zijn heel blij met iedere bijdrage die ons helpt onze doelen te verwezenlijken.
Rekeningnummer: ABN-Amro 470477555 in Hilversum

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>