Hoofd menu
uitgaan

Woorden van Troost

WOORDEN VAN TROOSTWOORDEN VAN TROOST DIE HET HART RAKEN

Gospelzanger Gerald Troost introduceert dit najaar zijn nieuwste CD ‘Woorden van Troost’.  Twintig jaar geleden verloor zanger Gerald zijn vijfjarige broertje aan een hersentumor. “Na een aantal meer vrolijke cd’s achtte ik de tijd rijp om muziek te maken over verlies en afscheid nemen”, vertelt hij.  “In ‘Woorden van Troost’ is volop ruimte voor verdriet en gemis, maar ook voor hoop. Door mijn geloof weet ik, dat het na de dood niet ophoudt.” Vanuit zijn verlangen om te bemoedigen met zijn muziek organiseert hij dit najaar een concerttour speciaal voor mensen die te maken hebben met rouw, verlies en verdriet.

“Ik vertel wat er in mijn hart leeft”

“Het is een bemoedigende, troostvolle gedachte dat er leven is na de dood.” Vertelt Troost. “Ik probeer heel eerlijk te zijn in mijn vertrouwen en blijdschap, maar ook over mijn verdriet en boosheid.” “Ik was veertien of vijftien toen mijn broertje Jarnoud overleed en werd boos op God en heb het geloof zelfs een tijdje losgelaten. Door Nelinda, mijn vrouw,  kwam ik bij Hem terug, want zij straalde rust en vrede uit en had een relatie met God.  Ik leerde door haar mijn verdriet bij God te brengen en ervoer dat God heel dichtbij was. Terwijl ik mij eerst onbegrepen en alleen voelde in mijn verdriet, voelde ik toen dat Hij bewogen is met de gebrokenheid waarin wij leven. Ik kon Hem vertrouwen en leerde los te laten.”
In ‘Woorden van Troost’ wordt de  strijd onder woorden gebracht, net als de hoop op en verwachting van leven na de dood. “Troost haal ik uit het feit dat er leven is na de dood”, aldus Gerald. “Goed nieuws brengen is mijn missie. Dat betekent niet dat ik met een geheven vingertje op het podium sta. Ik vertel enkel hoe ik het ervaar. ”

Concerttour

De feestdagen vieren hoogtij in de maand december. Vooral om die reden is de concerttour in het najaar gepland. De concerten zullen een intieme, waardige en bemoedigende sfeer hebben waarbij er ruimte zal zijn voor een lach en een traan wanneer er herinneringen aan een dierbare naar boven komen. Er mag bemoediging, hoop en liefde worden ontvangen.

30 oktober Hilversum

6 november Dordrecht

7 november Middelburg

13 november Gouda

14 november Mastenbroek

12 december Sneek

 

Ticketprijs: 15,- (excl. €2,- reserveringskosten)

Reserveren: www.truetickets.nl/troost-visie

Info: www.geraldtroost.nl

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>