Hoofd menu
Beauty

Snel je haar droog

Snel je haar droog, hoe dat te doen ?

snel je haar droog

– 8 keer je haar snel droog zonder föhn –

Ik weet natuurlijk niet hoe het bij jou zit, maar na een rondje vragen hier op de redactie blijkt dat iedereen een hekel heeft aan het föhn-ritueel ‘s ochtends. Eigenlijk is het alleen Noha die hier ‘s ochtends goed gekruld en goed gekapt op kantoor verschijnt, en Bep en Ann verschijnen hier vrij vaak met nat haar. Ik doe vermoeden mijn best te hebben gedaan, maar meestal is het al droog geblazen door de enorme treinreis die ik achter de rug heb. Goed. Daar komen ze. Acht tips waardoor je wél dat perfecte haar hebt, maar niet een half uur lang die föhn hoeft vast te pakken.

Gebruik conditioner

Het is niet alleen een wondemiddeltje om de borstel eindelijk eens pijnloos door je haar te halen, het helpt ook om je haar een coating te geven waardoor het water ervan afglijdt, in plaats van dat het geabsorbeerd wordt. Gewoon een extra drup conditioner dus.

Uitknijpen die handel

Je haar dan hè. Voordat je de handdoek eroverheen haalt, knijp je het eerst even onder de douche uit zodat je al het water eruit haalt. Een handdoek maakt het haar extreem droog (niet droog droog, maar vaal), dus dep de handdoek over je coupe zodat je niet te ruw aan het drogen bent. Je kunt ook proberen met papieren handdoeken te drogen, want dat helpt de frizz te verminderen.

Focus op de wortels

Als je je haar gaat drogen, zorg dan met de handdoek dat je eerst de wortels droogmaakt. Heb je die droog, dan drogen de punten namelijk veel sneller.

Microfiberhanddoek

Wikkel je haar in een speciale handdoek van microfiber. Je maakt er gewoon een tulband van op je hoofd. Na het douchen meteen opdoen, dan even ontbijten, aankleden en make-uppie. Na een kwartiertje is je haar hartstikke droog.

Microfiberborstel

De vezeltjes van de borstel nemen al het water op uit je haar. Flink borstelen en je haar is dus droog. Nou oké, bijna droog dan.

Shake it

Nadat je met de handdoek je haar droog heb gedept, doe je even een rondje shaken. Je hoofd ondersteboven en van links naar rechts. Gebruik je vingers om je haar een beetje los te maken. Het shake-gedrag helpt de lucht door je haar te circuleren en het haalt ook meteen de knopen en klonten weg die al het water vasthouden.

Zonnebaden

Best heel logisch, want jij begrijpt ook wel dat direct zonlicht je haar helpt drogen. Het beste is natuurlijk om ook nog op een winderig hoekje te staan, want dan droogt het stukken sneller.

Droogshampoo

Ja dûh. Natuurlijk gebruik je droogshampoo. Dan hoef je én je haar niet te wassen, je hebt meteen een volumeboost te pakken en al hélemaal geen stress in de ochtend. Tenminste, als je niet te veel sprayt want een grijs hoofd komt al gauw om het hoekje kijken. En dan moet je het wassen. Dus dan kun je weer bij punt 1 beginnen.

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>