Hoofd menu
Passion 4 Classics

Het roterend gevoel gaat nooit verloren!

Hoe uiteindelijk een passie voor klassieke auto’s omgezet wordt in het uitoefenen van een bedrijf.

Vele jaren geleden begon Ronald Melieste na het behalen van zijn rijbewijs te zoeken wat voor hem een passend autootje zou zijn. Het moest goedkoowankel moterp zijn, niet al te veel benzine verbruiken, klein om makkelijk mee in de grote stad te kunnen parkeren en vooral als er iets aan moest gebeuren technisch eenvoudig zijn. De speurtocht naar zo’n soort  auto leidde naar een gratis op te halen Zastava 750 ( de Joego replica van een Fiat 600). Echter, hoe kan het ook anders als je zo’n auto gratis mag ophalen…, mankeerde er aan deze auto zoveel, dat het eigenlijk ongezond was ( er kwamen meer uitlaatgassen de cabine in dan op straat) om ermee door te rijden. Via een bekende werd hij toen op het merk NSU gewezen. Dit oude duitse merk bestond al een tijdje niet meer,  maar zij hadden naast heel veel motoren, fietsen, brommers en scooters  wel hele leuke auto’s gemaakt. Na enig speurwerk kwam hij bij een heel ongebruikelijk en tamelijk zeldzaam NSU model terecht: de NSU Ro80! Dit was wel een hele bijzondere eend in de NSU bijt.

Een auto in 1968 uitgeroepen tot auto van het jaar, mede vanwege de bijzondere vorm met een voor die tijd ongekende lage CW waarde van 0,35, een hele revolutionaire motortechniek ( een rotatie of Wankelmotor) en een hele lijst met technische veiligheden die voor die tijd nog nooit allemaal tegelijk in een auto waren gebouwd. Natuurlijk kwam bij het nagaan van het eerdere wensenlijstje ( laag benzine verbruik, klein, en technisch makkelijk ) niet veel overeen met deze auto, maar aangezien ze voor niet teveel te koop waren stortte hij zich toch in het avontuur, wat uiteindelijk een onverbrekelijke band van nu al ruim 35 jaar zou opleveren.

De eerste Ro80 werd voor een prikkie gekocht, maar er mankeerde natuurlijk van alles aan. Het ergste was nog wel een totaal versleten motor  die als die vervangen moest worden meer kostte dan een geheel andere auto te zoeken. Deze eerste auto zou uiteindelijk een donorauto worden nadat exemplaar nummer 2 aangeschaft was. In Duitsland nog wel, maar dit keer wel  eentje die pas 5 jaar oud was. Het bleek een auto van de allerlaatste productie maand van bouwjaar 1977 te zijn. De motor was perfect, maar al gauw bleek dat de metaalindustrie het in die jaren niet zo nou nam met het mengen van ijzer met andere metalen, zodat het plaatwerk “onderhuids” snel aan het wegkwijnen was. Dat luidde  meteen alweer een restauratie in, maar die werd vol goede moed aangevangen, want deze auto moest en  zou gaan en blijven rijden. Na een jaar was ie af en konden allerlei geleende auto’s terug naar familie en vrienden en kon er vol trots en plezier met de Ro80 rondgereden gaan worden. Toen is de liefde voor de auto en met het rijden ermee echt ontstaan!

Vele kilometers en jaren later zakelijke kilometers werden met deze en aardig wat andere Ro80’s afgelegd, zelfs met Ro80’s met wankelmotoren op LPG, iets wat bij een hoog verbruik wel aangenaam was.  De liefde voor andere speciale of soms klassieke automobielen bleef uiteraard naast het rijden en het hebben van enige voertuigen met een zelfde soort motor ook bestaan. De hobby van het sleutelen aan klassieke auto’s kwam door een druk reizigersleven nooit zo uit de verf, maar om van de hobby toch werk te maken besloot deze “Wankelaar” enige tijd geleden om met een compagnon een bedrijf op te zetten in Bussum.

Dit bedrijf, Passion4Classics, gevestigd aan de Vliegdenweg 24-26, gaat zich toeleggen op de aan- en verkoop ( eventueel via consignatie) van klassieke automobielen en motoren en tevens wordt er in de werkplaats gesleuteld en gerestaureerd door een ervaren “klassieker” monteur. Ook al hebben al deze toekomstige “beauties”” de mooiste 12, 8 of 6 cilinders, de echte liefde, een Wankelmotor, wordt door Ronald nooit en te nimmer vergeten.

Leave a Comment

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>